در گذشته جهت تولید ملزومات زندگی روزانه مردم و حتی لوازم مورد نیاز در مکان های عمومی کارگاه های صنعتی و تولیدی از ابزارهای ساده تری نسبت به امروز استفاده می کردند؛ برای مثال لوازم ابتدایی در صنعت چوب ابزارهای دستی از قبیل اره دستی، رنده دستی، چکش و... بودند که با گذر زمان و پیشرفت علم ابزار آلات جدید با دقت و سرعت بالا جایگزین ابزارهای ساده و ابتدایی شدند. امروزه در صنایع مختلف از ابزارهایی از قبیل میخکوب، منگنه کوب، اره گرد بر، دریل و پیچ گوشتی در کارگاره های چوب، فلز، آلومینیوم، ساختمان سازی و... استفاده می شود که نقش مهمی در بالا بردن کیفیت کار، سرعت و دقت کار دارند. در ادامه این مقاله قصد داریم جهت آشنایی بیشتر شما به معرفی انواع میخکوب، منگنه کوب، اره گرد بر، دریل و پیچ گوشتی برقی و کاربردشان در صنایع مختلف بپردازیم.
میخکوب چه کاربردی دارد؟
همان طور که از نام این دو ابزار مشخص است این دو محصول ابزارهایی جهت کوبیدن میخ و منگنه برای ایجاد اتصال محکم بین قطعات می باشند. ساده ترین ابزاری که جهت کوبیدن میخ استفاده می شود چکش است؛ در موارد بسیار ساده می توان از این ابزار استفاده نمود اما در موارد پیچیده که سرعت، دقت و کیقیت کار مهم می باشد باید از ابزارهایی پیشرفته تر مانند میخکوب استفاده کرد. میخکوب ها و منگنه کوب ها از لحاظ شکل ظاهری، نوع میخ مصرفی و نوع انرژی مصرفی در گروه های مختلفی قرار می گیرند که در ادامه قصد داریم به معرفی هرکدام بپردازیم. میخکوب ها دستگاه هایی مخصوص کوبیدن انواع میخ برای اتصال پانل ها و قطعات فلزی، چوبی، پلاستیکی، فایبرگلاس و... می باشند. میخکوب ها از لحاظ ظاهری و مدل به انواع متعددی تقسیم می شوند. همچنین قابل ذکر است که میخکوب ها با توجه به قدرت و نوع میخ مصرفی در صنایع متفاوت به کار می روند. انواع میخکوب مورد نیاز در کارگاه ها و صنایع مختلف به شرح زیر می باشد:
- میخکوب بادی
- میخکوب گازی
- میخکوب سرگرد
- میخکوب مخزن ردیفی
- میخکوب پلاک زن
- میخکوب V زن
میخکوب بادی
میخکوب های بادی که به مدل پنوماتیک یا ابزارهای خط مونتاژ و خط تولید نیز معروف هستند یکی از محبوب ترین نوع میخکوب در بین مصرف کنندگان می باشند.این مدل میخکوب ها با کمک کمپرسور و فشار هوای تامین شده توسط آنها کار می کنند. به طور کلی میخکوب های بادی به یک منبع هوای فشرده نیاز دارند. زمانی که یک میخ استفاده شود درب سوپاپ دستگاه باز می شود و سیلندر مجددا از هوا پر می شود و با حرکت پیستون دستگاه میخ ها به سمت جلو حرکت می کنند و بر روی سطح مورد نظر کوبیده می شوند.
میخکوب گازی
میخکوب های گازی نیز به روش میخکوب بادی عمل می کنند با یان تفاوت که در این مدل میخکوب ها به جای فشار هوا از یک کپسول مخصوص به عنوان منبع انرژی استفاده می شود که این کپسول و مخزن انرژی عملیات هدایت میخ ها را بر عهده دارد. میخ کوب های گازی از قدرت و سرعت بالایی برخوردارند.
میخکوب سرگرد
در میخکوب سر گرد از یک مخزن حلقه ای برای نگهداری میخ ها استفاده می شود. هر بار تعداد مشخصی بر اساس ظرفیت دستگاه، میخ در مخزن حلقوی میخکوب سر گرد قرار داده می شود و پس از اتمام میخ ها مجددا مخزن را به میزان مورد نظر پر می کنند. میخ ها معمولا با کمک سیم یا پلاستیک محکم می شوند و در مخزن قرار می گیرند.
میخکوب مخزن ردیفی
میخکوب های مخزن ردیفی دارای یک مخزن مستطیل شکل با طول متغیری بین 50 تا 100 سانتی متر می باشند که میخ ها به طور ردیفی در این مخزن و به وسیله کاغذ، پلاستیک یا سیم نازک در کنار هم و به ردیف مرتب قرار می گیرند و پس از هر استفاده نوبت میخ بعدی می رسد و بعد از اتمام میخ ها مخزن مجددا پر می شود.
میخکوب پلاک زن
میخکوب پلاک زن یک مدل دیگر از انواع میخکوب می باشد که در چند صنعت مختلف قابل استفاده است. میخکوب پلاک زن به میخکوب پشت قاب زن نیز معروف می باشد. این مدل میخکوب توانایی کوبیدن میخ بر روی پشت قاب دارد و در ساخت محصولاتی از قبیل تولید انواع قاب عکس و پلاک استفاده می شود.
میخکوب V زن
میخکوب V زن یک مدل دیگر از انواع میخکوب می باشد که در چند صنعت مختلف قابل استفاده است. میخکوب V زن به دلیل نوع میخی V شکلی که مصرف می کند به این اسم معروف شده است. به طور معمول میخکوب های وی زن در ساخت مبلمان و قاب عکس کاربرد دارد.
منگنه کوب چه کاربردی دارد؟
منگنه کوب یکی دیگر از ابزارهای مورد نیاز در کارگاه ها جهت اتصال چند پانل و قطعه به یکدیگر است و برای نصب روکش های چرمی یا پارچه ای نیز به کار برده می شود. همچنین قابل ذکر است که منگنه کوب ها در قسمت های دور از دید محصولات نیز به کار می روند. منگنه کوب ها از اجزای مختلفی از قبیل جای منگنه یا خشاب، اهرم فشار دهنده، اهرم ضربه زن و... تشکیل می شوند که بدون خطا و با کیفیت بالا کار منگنه زنی را انجام دهند. منگنه کوب ها از لحاظ نوع انرژی مصرفی و کارکرد در چند مدل مختلف تولید می شوند که هرکدام در صنایع و کارگاه ها خاصی مورد استفاه قرار می گیرند. منگنه کوب که به منگنه زن نیز معروف است دارای انواع مختلف می باشد که به شرح زیر می باشند:
- منگنه کوب دستی
- منگنه کوب برقی
- منگنه کوب بادی
منگنه کوب دستی
منگنه کوب دستی معمولا به قدرت و فشار فیزیکی که از سوی کاربر اعمال می شود نیاز دارد و روش استفاده از این مدل بسیار ساده می باشد. از این مدل منگنه کوب برای محکم کردن روکش ها، رویه کاری، پرس کاری و نصب پیش بند کابینت معمولا استفاده می شود.
منگنه کوب برقی
منگنه کوب های برقی بر خلاف دستی ها نیاز به جریان الکتریسیته دارند؛ همچنین در این مدل منگنه کوب ها اهرم دستی نیاز نیست و از یک شاسی در ساختار آنها استفاده شده است. سرعت بالا و کیفیت کار از نکات مثبت این منگنه کوب ها می باشد. از این نوع دستگاه منگنه زن می توان جهت منگنه کوبی قسمت های زیری و دور از دید استفاده کرد.
منگنه کوب بادی
منگنه کوب های بادی که به منگنه کوب پنوماتیک نیز معروف می باشند بهترین نوع از منگنه کوب ها برای مصارف صنعتی حرفه ای می باشند همچنین در کارهای با حجم بالا و سنگین بهترین گزینه منگنه زن بادی است. استفاده از این نوع منگنه کوب ها وابسته به هوای فشرده است که هوای فشرده به کمک یک شیلنگ از کمپرسور به منگنه زن منتقل می شود و دستگاه منگنه را در چوب و صفحه مورد نظر فرو می کند.
قیمت انواع میخکوب و منگنه کوب
با توجه به متنوع بودن محصولات برای اطلاع از قیمت انواع میخکوب و منگنه کوب می توانید به تگ قیمت محصول مراجعه کنید؛ در صورت غیر فعال بودن دکمه خرید و نیازمند استعلام تلفنی بودن محصول، برای اطلاع از موجودی و قیمت انواع میخکوب و منگنه کوب با چوبینر تماس حاصل فرمایید.
اره گرد بر چیست؟
اره ها و ابزارهای برشی در صنعت چوب، فلز، پلاستیک، سرامیک، سنگ و... به کار می روند و کیفیت برش آن ها برای مصرف کننده بسیار مهم می باشد. ابزارهای برش در انواع مختلفی موجود می باشند و از نوع دستی تا پیشرفته ترین ابزار و ماشین های برش در مدل های مختلفی با کاربردهای متفاوت تولید می شوند. نمونه کاربردی از دستگاه های برش اره گرد بر می باشد که نخستین بار در کشور انگستان اختراع شد و به مرور زمان به یکی از ابزارهای ضروری کارگاه های صنعتی تبدیل شد. اره های گرد بر در انواع مختلفی تولید می شوند که در ادامه متن به معرفی آن ها خواهیم پرداخت:
- اره کرمی شکل
- اره مستقیم بر
- اره شارژی
اره کرمی شکل
اره کرمی شکل ابزار مناسبی جهت انجام کارهای سنگین می باشد. در اره کرمی شکل موتور در موازات و راستای اره قرار دارد و این طراحی در انتقال نیرو به تیغه نقش مهمی ایفا می کند. اره های کرمی شکل از لحاظ وزن نسبت به مدل های دیگر سنگین تر می باشند و برای افزایش کارایی و طول عمر نیاز به روغن کاری های مداوم دارند.
اره مستقیم بر
اره مستقیم بر که به اره در خط نیز معروف است مدلی دیگر از انواع اره گرد بر می باشد. موتور اره مستقیم بر عمود بر تیغه است و بر روی یک محور مستقیم قرار دارد. قیمت، وزن و هزینه نگهداری از اره مستقیم بر بسیار مناسب تر از مدل های دیگر می باشد.
اره شارژی
اره های شارژی یا بدون سیم قابل حمل به هر مکانی که مد نظرتان باشد هستند و این مدل اره ها به وسیله باتری شارژ شده راه اندازی می شوند. این نوع اره ها قدرت کمتری نسبت به مدل های ذکر شده در قسمت بالاتر دارند و تیغه های کوچکتری بر روی آنها نصب می شود.
قیمت انواع اره گرد بر
با توجه به متنوع بودن محصولات برای اطلاع از قیمت انواع اره گرد بر می توانید به تگ قیمت محصول مراجعه کنید؛ در صورت غیر فعال بودن دکمه خرید و نیازمند استعلام تلفنی بودن محصول، برای اطلاع از موجودی و قیمت انواع اره گرد بر با چوبینر تماس حاصل فرمایید.
دریل چیست؟
دریل ابزاری نام آشنا و پرکاربرد در صنایع مختلف می باشند که در عرض زمان کوتاهی سوراخ ها و حفره های با ابعاد مختلف و متناسب با نیاز مصرف کنندگان ایجاد می کنند. دریل ها علاوه بر مصارف صنعتی در منازل نیز به کار می روند و در اکثر انباری ها و جعبه ابزارهای خانگی موجود می باشند. مشاغلی مانند نجاری، نماکاری، ساختمان سازی، نصب پرده و... از دریل ها به عنوان یک ابزار مهم در کارهای روزمره خود استفاده می کنند. دریل در انواع مختلف و با کاربردهای متفاوت تولید می شوند که در ادامه به شرح هرکدام خواهیم پرداخت:
- دریل ساده
- دریل چکشی
- دریل ستونی
- دریل بتن کن
- چکش تخریب ها
دریل ساده
از دریل های ساده جهت عملیات سوراخ کاری بر سطح چوب و فلز استفاده می شود. از ویژگی های دریل ساده می توان به حرکت دورانی آن ها اشاره نمود و البته قابل ذکر است که این مدل دریل ها سیستم چکشی ندارند. همچنین توانایی چپ گرد و راست دارند و از سه نظام 6 تا 32 میلی متری تولید می شوند.
دریل چکشی
دریل چکشی علاوه بر سوراخ کاری بر سطح چوب و فلز توانایی انجام عملیات بر سطوح سنگی را نیز دارند. همچنین سوراخ هایی با قطرهای بالاتر را نیز می توان با کمک دریل چکشی ایجاد نمود. علاوه بر سیستم سوراخ کاری این مدل دریل ها دارای سیستم چکشی نیز می باشند.
دریل ستونی
دریل های ستونی را با نام هایی از قبیل دریل ایستاده و دریل پایه ای نیز می شناسند. دریل پایه ای قدرت را با کمک فولی و تسمه به مته هدایت می کند و این قدرت قابل تنظیم می باشد و از نکات قابل توجه در این دریل ها این مورد می باشد که بین سرعت چرخش و قدرت مته رابطه معکوس وجود دارد یعنی با کاهش سرعت چرخش مته به همان نسبت قدرت مته افزایش می یابد. دریل های ستونی ابزارهای مناسبی جهت سوراخ کاری الوار ها و پانل های با ابعاد بزرگ می باشند.
دریل بتن کن
دریل های بتن کن سوراخ های با ابعاد بسیار بزرگتری نسبت به دریل های ساده و چکشی ایجاد می کنند. همچنین سیستم حرکت و چرخش در دریل های بتن کن با کمک پیستون و رینگ ایجاد می شود. از موارد استفاده دریل های بتن کن به تخریب دیوارهای قدیمی جهت بازسازی مجدد می توان اشاره کرد.
دریل چکش تخریب
دریل های چکش تخریب به پیکو معروف می باشند. این مدل دریل نیز با کمک پیستون و رینگ فعالیت می کند. از دریل چکش تخریب برای تخریب دیوارها استفاده می شود و از نکات قابل ذکر درباره این مدل دریل این است که قلم دریل چکش تخریب حالت دورانی ندارد بلکه به صورت حرکت جلو و عقب فعالیت می کند.
کاربرد پیچ گوشتی برقی
پیچ گوشتی ابزاری اولیه است که علاوه بر کارگاه های صنعتی در تمامی منازل هم پیدا می شود و یک اهرم جهت باز و بسته کردن پیچ ها می باشد. امروزه پیچ گوشتی ها در شکل برقی و شارژی نیز تولید می شوند، پیچ گوشتی برقی با کمک حرکت چکشی نیروی بسیار بالایی برای باز و بسته کردن پیچ ها تولید می کند. از پیچ گوشتی برقی برای باز و بسته کردن پیچ هایی حتی با طول 15 سانتی متر نیز می توان استفاده کرد. در بعضی از پیچ گوشتی برقی ها یک باتری تعبیه شده است که با شارژ کردن آن می توان از پیچ گوشتی برقی استفاده کرد. انواع پیچ گوشتی برق به شرح زیر می باشد:
- پیچ گوشتی دو سرعته
- پیچ گوشتی تاشو
- پیچ گوشتی خشابی
- پیچ گوشتی شارژی خودکار
پیچ گوشتی دو سرعته
پیچ گوشتی دو سرعته قابلیت تنظیم سرعت برای استفاده های متفاوت دارد. در پیچ گوشتی های دو سرعته می توان سرعت و چرخش را کم و زیاد نمود.
پیچ گوشتی تاشو
پیچ گوشتی تاشو یکی دیگر از مدل های مختلف پیچ گوشتی برقی است. پیچ گوشتی های تاشو به شکلی طراحی شده اند که دسته آن ها قابلیت چرخش دارد و می تواند به دو شکل کلتی و مستقیم تبدیل شوند. قابل استفاده بودن آن ها در محل های دور از دسترس و با فضای کم از مزایای قابل ذکر این پیچ گوشتی ها می باشد.
پیچ گوشتی خشابی
یکی از انواع پرکاربرد پیچ گوشتی برقی، پیچ گوشتی خشابی می باشد. پیچ گوشتی های خشابی دارای خشاب هایی هستند که می توان انواع سری را در آن ها قرار داد و در صورت نیاز سری ها به شکل مکانیکی تعویض می شوند.
پیچ گوشتی شارژی خودکار
پیچ گوشتی های شارژی خودکار یکی از موارد ساده تر پیچ گوشتی برقی ها می باشند و جهت استفاده در منازل ابزار مناسبی هستند. پیچ گوشتی های شارژی خودکار ظاهری شبیه به پیچ گوشتی های معمولی دارند.
قیمت انواع دریل و پیچ گوشتی برقی
با توجه به متنوع بودن محصولات برای اطلاع از قیمت انواع دریل و پیچ گوشتی برقی می توانید به تگ قیمت محصول مراجعه کنید؛ در صورت غیر فعال بودن دکمه خرید و نیازمند استعلام تلفنی بودن محصول، برای اطلاع از موجودی و قیمت انواع دریل و پیچ گوشتی برقی با چوبینر تماس حاصل فرمایید.