ابزار دستی و کارگاهی
چهار شنبه, ۲۴ شهریور,۱۴۰۰

معرفی انواع فرز نجاری

کارگاه‌های نجاری برای ساخت انواع محصولات چوبی از دستگاه‌ها و ماشین آلات مختلفی استفاده می‌کنن که هر کدام کارایی خاص خودشونو دارن. استفاده از ماشین آلات صنعتی در این کارگاه‌ها باعث افزایش عملکرد دقت نجاران میشه. اما باید حتما نحوه صحیح کارشون رو بدونن تا بدون مشکل ازشون استفاده کنن. فرز نجاری یکی از پر کاربرد‌ترین دستگاه‌ها و ابزار آلات در صنعت چوبه که مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته. این ابزار در انواع مختلفی تولید شده که  نجاران برای تراشکاری و فرم دهی چوب جهت ساخت سازه‌های گوناگون ازش استفاده می‌‌کنن. حالا اگر با انواع فرز نجاری آشنا باشی بهتر می‌تونی برای کارات انتخابشون کنی، پس ادامه طلبو دنبال کن تا بهت معرفیشون کنم.

انواع روتر یا فرز در صنعت چوب و نجاری

در صنعت چوب این دستگاه رو به عنوان روتر می‌شناسن زیرا علاوه بر کارایی‌های مختلفی که ذکر شد، به عنوان رنده کننده، حک کننده، حفره ساز نیز معرفی میشه. این موارد به خوبی عملکرد و کاربرد چنین دستگاهی رو تو صنعت نشون میده تا افراد بهتر اونو بشناسن. از انواع فرز نجاری میشه به مواردی مانند فرز مینیاتوری، فرز انگشتی، فرز جاقفل زن، فرز مشتی، اور فرز و فرز میزی اشاره کرد. اگر بدونی هر کدام از اینها چگونه و برای چه کاری استفاده میشن، بهتر می‌تونی ازشون استفاده کنی و به کارت سرعت بدی. در تولید وسایل چوبی مهمترین نکته‌ای که نجاران باید در نظر بگیرین، تمیزی و دقت در تمام مراحل ساخته. زیرا اگر کوچکترین بی دقتی در هر مرحله مثل اندازه‌گیری پیش بیاد، کل کار رو دچار مشکل می‌کنه. مراحلی مانند برش و فرم دهی به سازه‌ هم جزء مراحل اساسیه که باید مطابق با طرح و مدل مدنظر انجام بشه. برای همین با در نظر گرفتن دستگاهای کاربردی مثل فرز نجاری می‌تونه افراد رو به این هدف نزدیک کنه. از کدوم فرز نجاری برای کارات استفاده می‌کنی؟ چند نوع فرز نجاری و چوب رو می‌شناسی؟

فرز نجاری

فرز مینیاتوری

فرز مینیاتوری یکی از انواع فرزهای نجاریه که جز کوچک‌ترین این دستگاه‌ها تو صنعت چوب و صنایع دیگس. همونطور که از اسم این فرز مشخصه برای کارهای ظریف و مینیاتوری استفاده میشه. از این رو برای انجام کارهای هنری روی چوب بهترین گزینس. اندازه این دستگاه در حدیه که میشه مثل قلم به راحتی دست گرفت و کارهای مختلفی رو روی چوب باهاش انجام داد. از فرز مینیاتوری برای ایجاد سوراخ‌های خیلی ریز، حجم تراشی‌های کم، ایجاد طرح‌های خیلی ظریف، ریز و خاص روی چوب استفاده میشه. 

فرز انگشتی

نمونه بزرگ‌تر و صنعتی دستگاه فرز مینیاتوری، فرز انگشتیه. فرز انگشتی از قدرت و توان موتور بالاتری برخورداره، همچنین وزن و قطر کولتش هم بزرگ‌تر از نمونه مینیاتوریه. از این دستگاه برای انجام امور صنعتی استفاده میشه. قطر کولت انگشتی معمولا اندازه مشخصی داره که باید مطابق اون از ابزار آلات مناسبش استفاده کرد. فرزهای انگشتی در دو مدل گلو کوتاه و گلو بلند تولید شدن که افراد نسبت به نیاز خود می‌تونن انتخاب و خریداری کنن. این نوع فرز جزء ابزارآلات مناسب برای منبت کاری، حکاکی، ظریف کاری و قالب سازیه و در ساخت سازه‌هایی مثل مبلمان، سرویس خواب، وسایل تزیین و دکوری و غیره میشه به کار گرفت. همچنین میشه برای سنگ زنی و صیقلی کردن سطوح هم استفاده کرد. 

فرز انگشتی

فرز مشتی

در صنعت چوب، فرز مشتی با عنوان مینی فرز هم معرفی میشه. اما موتور این دستگاه از نوع مینیاتوری بسیار قوی‌تره. یکی از قابلیت‌های فرز مشتی مثل دو نمونه قبل، امکان استفاده ازش به صورت دستیه زیرا وزن کمی دارن و افراد به راحتی می‌تونن برای فرم دهی و برش چوب با کمک دست ازش استفاده کنن و به هر طرف سطح چوب هدایت کنی. میزان توان مصرفی موتور و دور اسپیندل این دستگاه مشخصه و نسبت به اونا میشه برای کارهای خاص ازش استفاده کرد. از طرفی اندازه قطر کولت دستگاه مشخص بوده و افراد با توجه به اون می‌تونن تیغه مناسب را روش نصب کنن و برای کارهای خود در نظر بگیرن. تیغه‌های فرز مشتی یا مینی فرز تنوع زیادی داره و براساس طرح مورد نظر باید انتخاب بشن تا کارایی صحیح دستگاه حفظ بشه.

اور فرز

دستگاه اور فرز نسبت به مدل‌های قبلی امکانات قوی و کامل‌تری داره. از تفاوت‌های این دستگاه میشه به قدرت موتور، وزن و ابعادش اشاره کرد. اما دور موتور فرز مشتی و اور فرز زیاد تفاوت نداره. به صورتیکه توان خروجی بالایی دارن و عملکرد بهتری روی دستگاه‌ها از آنچه انتظار میره داره. اور فرز نجاری برای ابزار زنی روی سطح چوب، لبه‌های چوب و ایجاد شیار مورد استفاده قرار می‌گیره. همچنین در هنرهایی مثل معرق کاری، منبت کاری و کارهای هنری دیگه‌ هم کاربرد داره. از تیغه‌های مینی فرز هم میشه برای اور فرز استفاده کرد زیرا میشه با بوشن‌های تبدیل مطابق با قطر کولت این کار را انجام داد. 

فرز جاقفل زن

یکی از خاص‌ترین فرزهای موجود تو بازار، فرز جاقفل زنه که تو ساخت سازه‌هایی مثل کمد، درب چوبی، صندوقچه و موارد مشابه دیگه ازش استفاده می‌کنن. استفاده از این دستگاه، کار طراحی به صورت دقیق و سریع روی درب‌ها را برای نجاران راحت‌تر می‌کنه. سیستم ثابت کننده این نوع فرز، امکان کم کنی درب‌هایی را که قبلا آویزان شده‌اند رو بدون آسیب رساندن فراهم می‌کنه. با فرز جاقفل زن می‌تونی سوراخ‌های سریع و دقیقی را برای قرار دادن قفل روی درب‌های چوبی ایجاد کنی. این دستگاه در کارگاه نجاری برای کارهای ظریف هم استفاده میشه. برای انجام دقیق جاقفل زن باید قبل از برش، اندازشو روی چوب مشخص کنید، سپس کار کم کنی رو روش انجام بدین.

فرز جاقفل زن

فرز میزی

یکی دیگه از انواع فزر نجاری، فرز میزیه. فرز میزی را فرز صندوقی هم میگن که جزء بزرگ‌ترین دستگاه‌های فرز نجاریه. از اصلی‌ترین ویژگی‌های این فرز معمولا دقت بسیار بالا، قابلیت اطمینان، بدنه‌ یکپارچه و ماشین کاری شده میزشه. اسپیندل این ماشین رو میشه با  ارتفاع و زاویه مشخص و مدنظر به راحتی تنظیم کرد. فرز میزی دارای چندین حالت برای سرعت چرخش که میشه تنظیمشون کرد و امکان اتصال تیغه با میزان شفت‌ مناسب دستگاه را داره. به دلیل ساختاری که داره از وزن سنگینی هم برخورداره که برای ابزار زنی‌های صنعتی و سنگین میشه استفاده کرد.

قیمت انواع دستگاه‌های فرز نجاری 

برای اطلاع از قیمت انواع دستگاه‌های فرز نجاری در صنعت چوب و نجاری لطفا به تگ قیمت محصول مراجعه فرمایید و در صورت نیاز به مشاوره قبل از خرید، با چوبینر تماس حاصل نمایید.

افزودن نظر جدید