فروشنده شو
یکشنبه, ۱۸ مهر,۱۴۰۰

روش‌های خشک کردن چوب

حتما برای توام انتخاب نوع چوب برای ساخت سازه‌های چوبی اهمیت داره، پس باید به دنبال راهی باشی تا بتونی چوب مناسبی رو انتخاب کنی. به نظرت وقتی صحبت از انتخاب چوب مناسب میشه، باید چه خصوصیاتی داشته باشه؟ شاید به نظر بعضی افراد منظور ظاهر چوب و ضخامت اونه ولی این مورد به تنهایی کافی نیست و باید موارد مهم دیگه‌ای رو هم در نظر بگیری. مهمترین عاملی که در انتخاب چوب باید بهش توجه داشته باشی، خشک بودن چوبه چرا که اگه از چوب تر برای ساخت سازه‌های مختلف استفاده کنی، فرم دهی و برش اون امکان پذیر نیست و مشکلات زیادی رو پیش روت میزاره. برای همین باید با روش‌های خشک کردن چوب آشنا باشی تا بتونی این فرآیند رو خودت انجام بدی و چوب با کیفیتی داشته باشی. از طرفی هم اگه شناخت کافی از نحوه تشخیص چوب تر و خشک بدونی هنگام خرید، میتونی چوب خشک رو انتخاب کنی و لازم نباشه دیگه خودت این فرآیند رو انجام بدی. پس در ادامه با مطالب زیر همراه باش تا این موارد رو برات شرح بدم.

انواع روش خشک کردن چوب

همونطور که گفته شد، هنگام ساخت محصولات چوبی، انتخاب چوب نوع خشک بسیار مهمه و باید حتما به این نکته توجه داشت. روش‌های مختلف خشک کردن چوب رو میدونی؟ اگه پس از خرید چوب متوجه شدی که خشک نیست، میدونی باید چطور این مشکلو حل کنی؟ وقتی روش‌های مختلف خشک کردن چوب رو بدونی به راحتی میتونی از پس این مشکلات بر بیای و در سریع‌ترین زمان و بدون نگرانی این کارو انجام بدی.

خشک کردن چوب

روش دسته بندی چوب

یکی از روش‌های خشک کردن چوب، دسته بندی اوناس. برای این کار باید چوب‌ها رو روی هم قرار  داد ولی نکته‌ای که باید به آن دقت کنی اینه که ارتفاع اونو از سطح زمین کنترل کنی تا رطوبت از زمین به چوب‌ها وارد نشه. برای پایه بهتره از چوب‌های چهار تراش یا تیر آهن استفاده کنی. با توجه به ضخامت و نوع چوب باید فاصله بین چوب‌ها رو هم تنظیم کنی. اگه تخته‌های چوب ضخامت نازکی داشتن، فاصله بین اونا باید کم باشه. بین چوب‌ها میتونی دستک‌هایی با ضخامت مشخص قرار بدی تا هوا در جریان باشه. چوب‌ها رو در مکان‌های سر پوشیده که هوا جریان داره، قرار بده. مساله مهم دیگه هنگام خشک شدن اینه که باید چوب‌های یک نوع، با ضخامت یکسان رو با هم قرار بدی تا زمان خشک شدنشون یکسان باشه.

روش مصنوعی خشک کردن چوب

اگه بخوای خشک کردن چوب در کمترین زمان انجام بشه، میتونی روش مصنوعی رو انتخاب کنی. این روش بدون پوسیدگی، حشره زدگی، پیچیدگی و ترک انجام خواهد شد. پس جای نگرانی نیست که فکر کنی چون روش مصنوعیه شاید فرآیند خشک شدن درست انجام نشه و مشکلاتی رو برات به همراه داشته باشه. لازمه بدونی که در این روش میتونی میزان رطوبت رو تنظیم و چسبندگی و رنگ پذیری کافی از چوب رو هم مشاهده کنی. اگه روش مصنوعی خشک کردن چوب رو انتخاب کردی، باید محل مناسبی برای قرار دادن تجهیزات کوره رو داشته باشی. چرا که تمام فرآیندهای خشک شدن چوب این روش باید داخل کوره انجام بشه.  

روش خشک کردن چوب در خانه

در مواردی هم پیش میاد که درختی تو خانه داری که باید اونو قطع کنی ولی ندونی ازش چه استفاده‌ای بکنی. اگه روش خشک کردن چوب تو خونه رو بدونی به راحتی میتونی این کارو انجام بدی و برای ساخت وسایل چوبی ازشون استفاده کنی. در ابتدا باید با اره برقی تنه درخت رو به قطعات کوچک برش بزنی. بعد از اون کمی چسب و آب رو مخلوط کنی و به قسمت‌های برش خورده چوب بزنی. اگه برای خشک شدن عجله نداری، می‌تونی چوب‌ها رو با فاصله روی هم قرار بدی و چند ماه صبر کنی تا کاملا خشک بشن. پس از اینکه قسمت‌های برش خورده چوب رو به مخلوط چسب و آب آغشته کردی، اونو داخل کوره قرار بده. برای این کار لازمه تو یک فضای بازی مثل گاراژ کوره رو قرار بدی، برای این کار می‌تونی چند بخاری و پنکه در قسمت‌های مختلف قرار بدی. باید دقت کنی که چوب‌ها رو طوری در این فضا بچینی که هوای گرم بین تمام چوب‌ها بچرخه. نکته مهم این روش اینه که باید هر روز چوب‌ها رو وزن کنی تا زمانیکه وزن اونا تغییر نکنه. اون موقعس که متوجه خشک شدن کامل چوب‌ها میشی.

خشک کردن چوب

تشخیص چوب تر از خشک

پس از اینکه روش‌های مختلف خشک شدن چوب رو شناختی، حالا بهتره با چگونگی تشخیص چوب تر از خشک هم آشنا بشی تا هنگام خرید، چوب خشک رو انتخاب کنی و نیازی به انجام فرآیند خشک کردن چوب نداشته باشی. همچنین پس از خرید چوب میتونی با انجام روش‌هایی نوع چوب تر و خشک رو تشخیص بدی. یکی از مهمترین راه‌ها در تشخیص نوع چوب از لحاظ رطوبت و خشکی، میزان وزن اوناس. اگه هنگامی که چوب رو بلند می‌کنی، وزنش سبک باشه، این چوب خشکه. زمانیکه با لمس چوب احساس سردی در دستت کردی، این چوب تره و رطوبت داره. با استفاده از رنده برقی و کشیدن قسمت نر الوار روی رنده می‌تونی این آزمایش رو انجام بدی. اگه هنگام رنده کردن چوب بافتی پر رنگ و تازه داشت، چوب تره. با بو کردن چوب هم می‌تونی خیس بودن اونو احساس کنی. زمانیکه چوب خشک شده باشه، بوی کمتری نسبت به زمانی که خیسه داره. با ضربه زدن و شنیدن صدای چوب هم میتونی خشک بودن یا نبودن اونو متوجه بشی. به این صورت که اگه پس از ضربه به چوب صدای آزاد ازش به گوش رسید، این چوب خشکه. در حالیکه اگه صدای بم داد، نشانه خیس بودنشه. این عامل به نوع چوب هم بستگی داره. با استفاده از رطوبت سنج می‌تونی میزان رطوبت الوارهای زیر 5 سانت رو اندازه بگیری. 

سخن آخر

امیدواریم به مطالعه این مقاله تونسته باشیم اطلاعات کامل و کافی از شناخت چوب خشک و روش‌های انجام خشک کردن چوب رو در اختیارت گذاشته باشیم. در صنعت چوب و نجاری نوع چوب و بافت اون برای ساخت سازه‌های مختلف بسیار مهمه. اما مهمترین عامل اولیه که در تهیه چوب باید بهش توجه کنی تر یا خشک بودن چوبه. این عامل برای افراد مبتدی کار راحتی نیست و باید دانش زیادی در مورد نحوه تشخیص چوب تر از خشک داشت. اهمیت این موضوع به این دلیله که کار کردن روی چوب تر امکان پذیر نیست و نمی‌تونی عملیاتی مثل برش، فرم دهی و غیره رو انجام بدی. پس حالا با شناخت موارد ذکر شده به راحتی می‌تونی از مشکلات پیش رو ساخت سازه‌های چوبی جلوگیری کنی و با مسائلی مثل ترک و پوسیدگی چوب مواجهه نشی.

افزودن نظر جدید

نظر خود را وارد نمایید (1)

G
مهمان | یک سال پیش

بد