شب یلدا
سه شنبه, ۰۱ خرداد,۱۳۹۷

اگر بین تیغه های تیغ سی ان سی (CNC) دائم براده چوب جمع می شود چه کنیم؟

در هنگام کار با دستگاه های سی ان سی و تیغه CNC اکثر صنایع چوبی ها با این مشکل روبرو شده اند که هنگام برش قطعه ای از کار توسط تیغ سی ان سی های V شکل، براده چوب در بین لبه های V شکل تیغ های سی ان سی گیر کرده و اکثرا موجب داغ شدن قطعه و در اصطلاح انگلیسی Jamming می شوند. البته در بیشتر مواقع اتفاقی که رخ می دهد این است که فشار زیادی به استپ موتور و یا روتری که در حال استفاده از این تیغ سی ان سی ها هستند وارد می شود که این خود نه تنها برای خود تیغ آسیب رسان است بلکه برای دستگاه های استفاده کننده از تیغ ها نیز بسیار مضر است. گاها دیده شده بخاطر تیغ سی ان سی کم قیمت کالیبراسیون و حتی موتور محرک دستگاه های استفاده کننده از این تیغ ها که شامل اور فرز ها و استپ موتور ها می شود به هم ریخته و از بین رفته اند. این خود باعث بوجود آمدن هزینه هایی گزاف در صنعت چوب می شود و این دستگاه ها در بهترین حالت نیاز به سرویس پیدا می کنند و در بدترین حالت ممکن است که نیاز به تعویض موتور داشته باشند.


راه حل تعمیر تیغ های CNC

این اتفاق که الیاف در بین تیغه ها گیر کند اکثر اوقات پیش می آید و پس از بررسی به این نتیجه رسیدیم که دهانه خروجی تیغ CNC در خصوص خارج کردن اضافات، تراشه ها و الیاف باقی مانده در هنگام تراش ناتوان است، اگر برای شماهم اتفاق افتاده است که تکه ها و الیاف چوب بین تیغه های تیغ سی ان سی دستگاهی که از آن استفاده می کنید گیر کرده است میتوانید با استفاده از یک سمباده تخت لبه های بالایی و یا همان دهانه خروجی قسمت باربرداری تیغ رو کمی بتراشید تا براده ها و الیاف بتوانند به راحتی از این قسمت خارج گردد و دیگر در این قسمت براده ای باقی نماند. البته باید به این نکته توجه کنید که هنگام تراش دادن و یا سمباده زنی دهانه خروجی ابتدا به لبه تیغه ها آسیب وارد نکنید و پس از آن توجه فرمایید که به اندازه ای سمباده بزنید که فقط دهانه خروجی کارگیر کمی زاویه دار شود یعنی اینگونه نباشد که مقدار زیادی از سطح تیغ را بردارید و به بدنه تیغ آسیب وارد کرده و از استحکام تیغ سی ان سی کاهش نیابد. برای اجرای این ترفند شما میتوانید مطابق شکل زیر عمل کنید:


برای چه دستگاهایی می توان از تکنیک بازکردن دهانه کارگیر خروجی تیغ های سی ان سی استفاده کرد؟

شما از این تکنیک می توانید برای بهتر کردن عملکرد تیغ های سی ان سی در دستگاه های سی ان سی میزی در ابعاد مختلف و همچنین دستگاه های اور فرز دستی و یا میز های اور فرز استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که این روش بیشتر در تیغ های CNC دولبه کاربردی است. البته بر روی دیگر انواع تیغ سی ان سی هم می توانید از این روش استفاده کنید اما در هنگام سمباده زنی باید بیشترین دقت در عملکرد را داشت باشید تا به لبه تیغ ها خدشه و یا صدمه ای وارد نشود.


منبع:تالیفی

 سجاد خدایاری/چوبینر

افزودن نظر جدید