شب یلدا
یکشنبه, ۱۷ مرداد,۱۴۰۰

انواع چوب

امروزه صنایع مختلفی به تولید و ساخت انواع محصولات می‌پردازیم که هر کدام برای شروع کار نیاز به مواد اولیه خاص دارند. یکی از صنایع فعال تولید سازه‌ها و وسایل در دکوراسیون داخلی و خارجی، صنعت چوب است. صنعت چوب در زمینه ساخت و تولید انواع سازه‌ها و وسایل چوبی گوناگون مانند مبلمان، سرویس خواب، میز و صندلی، آلاچیق، کمد و کابینت، وسایل آنتیک و تزیینی و موارد مشابه دیگر فعالیت می‌کند. اما چیزی که در این صنعت مهم است نحوه انتخاب و شناخت انواع چوب است. تولید کنندگان و نجاران برای ساخت انواع سازه‌های مختلف چوبی باید انواع چوب را بشناسند و براساس کاربردی که از سازه انتظار دارند، آنها را انتخاب کنند. با انتخاب درست و مناسب چوب می‌توانند محصولات چوبی با کیفیت و با دوامی بسازند تا سال‌های سال بتوان از آنها استفاده کرد. با توجه به اینکه چوب تنوع بسیاری در بافت، ضخامت، استحکام، رنگ و غیره دارند؛ افراد نسبت به سلیقه و نوع محصول می‌توانند هر کدام از انواع چوب را در نظر بگیرند. در ادامه به معرفی نمونه‌ای از انواع چوب می‌پردازیم، پس با مطالب زیر همراه باشید.

تنوع چوب در صنعت چوب

همانطور که در مطالب بالا بیان شد، نجاران و تولید کنندگان محصولات چوبی برای تولید و ساخت انواع سازه‌ها و وسایل چوبی به مواد اولیه، ابزار آلات و ماشین آلات گوناگونی نیاز دارند. نجاران برای تامین این موارد باید شناخت کامل و کافی از عملکرد و اطلاعات آنها داشته باشند تا بتوانند بهترین چوب را انتخاب کنند. در صورتی که مواد اولیه هر محصول تولیدی با کیفیت مطلوبی در انتخاب نشود، در حین کار و یا پس از تولید آن، مشکلات بسیاری به وجود می‌آید. از این رو شناخت چوب‌های مختلف در صنعت چوب بسیار حائز اهمیت است زیرا زمینه اصلی کار می‌باشد. 

انواع چوب

چوب سرو

چوب سرو یکی از انواع چوب نرم، معطر و طبیعی است که از انواع درختان مخروطی می‌باشد. این نوع چوب به دلیل وزن سبک، زیبایی و دوامی که دارد کاربردهای مختلفی در صنعت چوب دارد. از ویژگی‌های مهم چوب سرو می‌توان به مقاومت در پوسیدگی و نفوذ حشرات اشاره کرد زیرا این مساله دغدغه افراد و تولید کنندگان بسیاری است. چوب سرو دارای دو نوع قرمز و سفید می‌باشد که رنگ سفید آن به ترکیب کمی رنگ خاکستری، نقره‌ای به نظر می‌رسد؛ و رنگ قرمز سرو، رنگی کهربایی یا قرمز مایل به قهوه‌ای دارد. از چوب سرو می‌توان برای ساخت سازه‌های رنگی لوکس و جذاب در نظر گرفت که در تولید انواع سازه‌های داخلی و خارجی محیط مانند نرده، روکش کمد، عرشه کشتی و غیره نیز کاربرد دارد.

چوب صنوبر

چوب صنوبر از انواع چوب‌های نرم ولی سخت و با دوام می‌باشد که از مقاومت خوبی در برابر پوسیدگی و نفوذ حشرات برخوردار است. اما لازم است بدانید که چوب سرو مقاومت بیشتری نسبت به چوب صنوبر دارد. این چوب دارای رنگ مایل به قرمز می‌باشد که تمایل بسیاری به ثابت ماندن رنگ و میخ دارد. چوب صنوبر به دلیل ویژگی‌هایی که دارد، انتخاب مناسبی برای سازه‌های چوبی ساختمانی، وسایل تزیینی، دیوار پوش، سقف، کف پوش و محصولات چوبی مختلف خواهد بود که کار برش روی آن نیز به راحتی انجام می‌گیرد.

چوب درخت کاج

اگر به دنبال چوب بسیار نرم هستید که انعطاف پذیری بالایی حین کار دارد، چوب درخت کاج می‌تواند گزینه خوبی باشد. این نوع چوب انواع مختلفی دارد و چگالی آن نسبت به چوب‌های دیگر کم است. ولی چوب کاج در برابر پوسیدگی مقاومت زیادی ندارد. رنگ این چوب روشن یا زرد می‌باشد که ظاهری ناهموار داشته و قابلیت رنگ پذیری بالایی دارد. این چوب دارای ویژگی پیچ خوردگی بسیاری است تا حدی که ممکن است در حین برش نیز پیچ و تاپ داشته باشد زیرا رطوبت بالایی دارد. چوب درخت کاج برای ساخت مبلمان روستایی، دیوارپوش، وسایل تزیینی و کاربردی، قفسه بندی و غیره انتخاب مناسبی باشد. 

چوب قرمز

چوب قرمز مانند چوب صنوبر و سرو بسیار نرم و سبک است. رنگ این چوب از سفید کم رنگ تا قهوه‌ای مایل به قرمز متغیر می‌باشد. این چوب معمولا سطحی صاف با بافت خشن دارند که مقاومت بالایی در مقابل پوسیدگی و نفوذ حشرات دارند. از این رو، چوب قرمز گزینه مناسبی برای سازه‌های چوبی فضای باز، عرضه کشتی، نرده، روکش و غیره می‌باشد. همچنین این چوب برای سازه‌هایی مانند شلف و قفسه کتاب که نیاز به استحکام بالایی برای نگهداری وسایل با وزن‌های گوناگون می‌باشد، بهترین انتخاب است.

انواع چوب

چوب آبنوس 

چوب آبنوس را به عنوان طلا سیاه چوب‌ها نیز معرفی می‌کنند زیرا جزء سخت‌ترین و مقاوم‌ترین چوب‌ها است که تراکم بالایی دارد. چوب درخت آبنوس انواع گوناگونی براساس رنگ، جنس و کاربردهای متنوع دارد. این چوب به دلیل خواص و ویژگی‌های منحصر به فردی خود نسبت به چوب‌های دیگر متمایز می‌باشد. معمولا رنگ این چوب سیاه است و به همین دلیل به آن بلک وود هم می‌گویند. چوب آبنوس را می‌توان به صورت پروفیل‌های استوانه‌ای یا سطح مقطع با طول و عرض متفاوت در اختیار داشته باشید و نسبت به کاربرد از آنها استفاده کنید. از این رو می‌توان از آن در ساخت کارهای نفیس و آنتیک مانند منبت کاری، خاتم کاری، چوب و رزین، زیور آلات، دسته چاقو، عینک، انواع ساز موسیقی استفاده کرد. از طرفی نحوه رنگ کردن آن نسبت به دیگر چوب‌ها متمایز است و باید طبق اصول مشخصی انجام شود.

چوب خاکستر

چوب خاکستر یکی از انواع چوب‌های سخت و زبر می‌باشد که داری ارتفاع و عرض زیادی است. رنگ این چوب روشن بوده و بین سفید و طلایی مشاهده می‌شود. بافت چوب خاکستر شبیه چوب بلوط است که سطح زبری دارد اما بسیار سبک است و در مقابل ضربه مقاوم می‌باشد. چوب خاکستر رنگ پذیری خوبی برای انواع سازه‌های چوبی دارد. از این چوب برای ساخت چوب بیس بال، مبلمان، کابینت، کفپوش و سازه‌های استخر گزینه مناسبی خواهد بود.

چوب درخت توس

نجاران برای ساخت وسایل چوبی که نیاز به چوب سخت و مقاوم دارند می‌توانند چوب درخت توس را انتخاب کنند. چوب توس نسبت به دیگر چوب‌های سخت هزینه مقرون به صرفه‌ای دارد. تنه درخت توس باریک بوده ولی ارتفاع زیادی دارند. چوب این درخت سطح صاف و یکنواختی دارد و دارای رنگ سفید تا زرد می‌باشد. اما توس انواع مختلفی مانند توس سیاه دارد که چوب دارای رگه‌های سیاه است. برش چوب توس با ابزارهای تیز بسیار خوب انجام می‌گیرد. نکته‌ای که لازم است در مورد چوب بدانید، تغییر سایز پس از خشک شدن کامل چوب توس می‌باشد که کوچک‌تر از اول می‌شود. این چوب در صنعت چوب برای ساخت مبلمان، کفپوش، کابینت، اسباب بازی و فرز کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سخن آخر

امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مفیدی در مورد برخی از انواع چوب‌های کاربردی و مقاوم صنعت چوب را در اختیارتان گذاشته باشیم. نجاران و تولید کنندگان در این صنعت با شناخت و به دست آوردن اطلاعات انواع چوب قادر خواهند بود تا سازه‌هایی با استحکام و دوام بالا بسازند تا بتوان از آنها در محیط‌های مختلف استفاده کرد. همچنین در زمان تولید آنها نیز برش، فرم دهی و رنگ کاری راحت‌تر و با کیفیت‌تری خواهند داشت. 

افزودن نظر جدید