حتما شما هم بارها با این مشکل مواجه شدین که زمان نصب تابلو یا هر وسیلهای به دیگر نتوانید میخ یا پیچ را داخل دیوار کنید. این مشکل موقعی پیش میاد که جنس سطح دیوار سخت باشه؛ بعد سردر گم و کلافه میشین که چطوری وسیله رو میتونی نصب کنی؟ برای همین موضوع باید از ابزار آلات مختلفی مانند رولپلاک استفاده کنی. رولپلاک ابزار مناسب و کاربردی برای اینجور مواقع هست که با نوع سطح سخت مواجه میشی. زمانیکه برای خرید رولپلاک به بازار میری با انواع گوناگون آن روبرو میشی؛ خریدار رولپلاک هنگام فروش آن نوع جنس سطح و جایی که میخوای این ابزار رو نصب کنی حتما ازت میپرسه. از طرفی هم اندازه متهای که میخواهی دیوارو باهاش سوراخ کنی حتما باید نسبت به اندازه رولپلاک در نظر بگیری. در ادامه مطلب انواع رولپلاک معرفی میکنم تا هنگام خرید آنها انتخاب راحتی داشته باشی؛ پس مطالب زیر رو دنبال کن.
رولپلاک چوب و دیوار
تا حالا از رولپلاک برای نصب وسایل مختلف روی دیوار و چوب استفاده کردی؟ انواع اون رو میشناسی؟ اصلا نحوه کار و نصب رولپلاک رو میدونی؟ امروزه نجارها برای ساخت و تولید انواع سازهها و وسایل از ابزار آلات و ماشین آلات نسبت به محصولی که میخوان بسازن، استفاده میکنن. این افراد باید اطلاعات کامل و کافی از کاربرد هر وسیله داشته باشن تا بدونن چه ابزاری برای چه کاری هست. پس کیفیت و عملکرد کار نجارها افزایش پیدا میکنه و میتونن در کمترین زمان بیشترین محصول را تولید کنن. از اونجایی که مهمترین مرحله در صنعت چوب، مرحله نهایی کارها هست؛ باید دقت بالایی داشت تا با استفاده از مناسبترین ابزارها، قطعات تیکه تیکه رو به بهترین روش مونتاژ کنن. با این کار، محصولی کاربردی تولید میکنن که در هر محیطی میشه ازشون به راحتی و برای مدت زمان طولانی استفاده کرد. از طرفی چگونگی اتصال قطعات به یکدیگر یا نصب آنها به دیوار نکته مهمی هست که هر فرد چه در محیط کارگاه و چه در خانه و محیط کار باید بدونه. از کاربردیترین ابزارها در این زمینه، رولپلاک است که اتصال محکم و با دوام را روی هر سطح سختی برای فرد راحت میکنه. برای نصب قطعات و سازههایی مثل قاب عکس، تابلو، تخته، کابینت، داکت یا هر وسیله دیگه روی دیوار یا چوب باید از انواع رولپلاک و پیچ استفاده کنی. رولپلاک همراه با پیچ امکان اتصال وسایل سنگین که نمیشه فقط با پیچ اونها را وصل کرد رو فراهم میکنه و استحکام بالا نصب رو برات تضمین میکنه. رولپلاک در انواع مختلف فلزی، پلاستیکی و فیبری با سایز و مدلهای مختلف برای انواع سطح مانند سطح چوب و دیوار تو بازار به فروش میرسه. نکته مهم در اتصال وسایل با رولپلاک، انتخاب پیچ و مته مناسب با آن و میزان سوراخی است که برای سازه و سطح در نظر دارین. این سه ابزار باید متناسب با اندازه هم انتخاب بشن تا کاری با کیفیت و اتصالی محکم داشته باشی. از انواع رولپلاک میشه به رولپلاک ساده، رولپلاک لبه دار، رولپلاک شاخکدار، رولپلاک پروانهای، رولپلاک کناف، رولپلاک پیچ الیت اشاره کرد.
رولپلاک ساده
رولپلاک ساده جزء کاربردیترین رولپلاکها است که در کارگاهها یا خانه بسیار ازش استفاده میشه، چرا که ساده هست و هر فردی میتونه ازش استفاده کنه. این نوع رولپلاک هیچ شاخک یا لبهای نداره. فقط بدنه این رولپلاک از شبکههایی تشکیل شده که هنگام اتصال محکم سر جای خودش قرار میگیره و با دیوار درگیر میشه و لغزش و تکان خوردن در زمان نصب به وجود نمیاد. رولپلاک ساده مانند دیگر انواع رولپلاکها باید پیچ مناسب با اندازه آن براش انتخاب کرد تا کار و نصب راحت انجام بشه.
رولپلاک لبه دار
رولپلاک لبه دار دارای لبه کوچک در قسمت پایین دیواره بیرونی هست که جنس پلاستیک یا فیبری داره. این رولپلاک شبیه رولپلاک ساده است، با این تفاوت که رولپلاک لبه دار در قسمت انتهایی خود یک لبه داره که کاملا داخل سوراخ قرار نمیگیره. برای همین لبه رولپلاک روی لبه کار قرار میگیره و زمان بستن پیچ از چرخش رولپلاک جلوگیری میکنه.
رولپلاک کناف
رولپلاک کناف معمولا برای نصب انواع پانل و اشیا روی سقف استفاده میشه. این نوع رولپلاک پس از سوراخ کاری و بستن پیچ داخل آن، قسمت گسترده و ضخیمی را مثل یه چتر خمیده پشت دیواره توخالی تشکیل میده. برای همین رولپلاک کناف خیال فرد را از استحکام بالای اتصال راحت میکنه، چرا که امکان جابجایی و شل شدن پیچ و رولپلاک بعد از مدتها وجود نداره.
رولپلاک شاخکدار
همانطور که از اسم رولپلاک شاخکدار مشخصه، از چند شاخک و شبکه تشکیل شده. شاخکهای روی این رولپلاک امکان قرار گرفتن راحت و کامل آن را داخل قطعه فراهم میکنه. به همین دلیل است که از چرخش و تکان خوردن آن جلوگیری میشه. پس از اینکه در قسمت مشخصی از سطح کارتون با کمک دریل سوراخ ایجاد کردین، رولپلاک شاخکدار را داخل سوراخ قرار بدین و پیچ را محکم کنید. در زمان بستن پیچ میبینید که رولپلاک کاملا در جایی که قرار گرفته محکم هست و هیچ چرخشی نداره.
رولپلاک پروانهای
در بازار رولپلاک پروانهای رو با عنوان رولپلاک سقف هم معرفی میکنن. رولپلاک پروانهای برای مواردی استفاده میشه که میخواین وسایل مختلف یا سازههای خاصی را روی دیوار یا سقف نصب کنین. این نوع رولپلاک از پرههای فنری تشکیل شده که روی رزوههای پیچ نصب شدن. برای استفاده از ان باید پرههای بسته رو داخل سوراخ قرار داد و پیچ اون رو سفت کرد. پس از آن پرههای فنری داخل سقف یا دیوار باز میشن.
رولپلاک پیچ الیت
در کارگاههای نجاری برای اتصال صفحات MDF معمولا از پیچ الیت استفاده میشه. برای محکم قرار گرفتن پیچ داخل چوب باید از رولپلاک پیچ الیت استفاده کنین. این رولپلاک گزینه مناسبی برای نصب انواع قفسه کتابخانه، انواع باکسهای چوبی، کابینت و غیره هست. از آنجایی که برای نصب این سازهها، اتصال باید به صورت 90 درجه انجام بشه، رولپلاک و پیچ الیت بهترین گزینه هست. استحکام و دوام این نوع پیچ و رولپلاک به قدری هست که فرد میتونه سالهای سال خیالش از نصب محکم وسایل و سازهها به دیوار یا چوب راحت باشه.
قیمت انواع رولپلاک در صنعت چوب و نجاری
برای اطلاع از قیمت انواع رولپلاک در صنعت چوب و نجاری لطفا به تگ قیمت محصول مراجعه فرمایید و در صورت نیاز به مشاوره قبل از خرید، با چوبینر تماس حاصل نمایید.