فروشنده شو
سه شنبه, ۲۳ شهریور,۱۴۰۰

آشنایی با ورق‌های چوبی ضد آب

حتما برات پیش اومده یا دیدی که بعضی سازه‌های چوبی تو محیط‌های مرطوب دفرمه میشن و شکل خودشونو از دست میدن. پس متوجه میشی که این چوب مناسب رطوبت نیست و باید از چوب مناسب برای این کار استفاده کرد. زمانیکه به بازار میری می‌بینی که تنوع انواع چوب خیلی زیاده و انتخاب برات سخت میشه. شاید در ظاهر چوب‌ها شبیه هم باشن و فقط بافت و رنگشون فرق کنه، یعنی فکر کنی که هر چوبی رو میتونی برای محصولی که قصد ساختنشو داری انتخاب کنی. اما اینطور نیست و باید بدونی برای چه کاری و تو چه محیطی می‌خوای از اون محصول استفاده کنی. مثلا محیط‌های مرطوب آشپزخانه، محیط‌های باز و جاهایی که ممکنه سازه خیس بشه رو در نظر بگیرین. متناسب با اون انواع ورق‌های چوبی ضد آبی رو می‌تونی انتخاب کنی که براساس سلیقه تون باشه. این چوب‌ها در برابر رطوبت و آب مقاومن و با خیال راحت می‌تونی تو محیط‌های فوق ازشون استفاده کرد. حالا بیا انواع این چوب‌ها رو بشناس تا انتخاب برات راحت‌تر باشه. 

انواع چوب‌های ضد آب نجاری

نجاران و افراد حرفه‌ای تو صنعت چوب برای ساخت سازه‌ها و وسایل نکات زیادی رو مطابق با کاربردی که اونا دارن در نظر می‌گیرن. تا حالا از چوب‌های ضد آب استفاده کردی؟ با چند نوع این چوب‌ها آشنایی؟ این چوب‌ها هم مثل چوب‌های معمول دیگه انواع مختلفی دارن که افراد می‌تونن نسبت به نیاز و سلیقه ازشون استفاده کنن. چرا که انتخاب چوب یکی از گزینه‌های اصلی در این صنعته. پس با انتخاب دقیق اون محصولی کاربردی تولید کن که تو شرایط محیطی خاص هم بشه ازشون بیشترین بهره رو برد. همانطور که می‌دونی، تو صنعت چوب، چوب انواع مختلفی داره که براساس بافت، رنگ، ضخامت و غیره میشه هر کدوم رو انتخاب کرد. اما نکته مهمی که باید در ساخت سازه‌ها و وسایل چوبی خصوصا تو محیط‌های بیرونی در نظر گرفت، ضد آب بودنشه تا رطوبت باعث آسیب و خرابیش نشه. تو محیط‌های بیرونی زمانیکه بارش باران یا رطوبت به چوب بخوره، هوازدگی پیش میاد. به صورتی که سطح چوب برجسته شده و بافت داخلی قارچ و کپک ایجاد میشه. نجاران و تولید کنندگان محصولات چوبی که سازه‌ها و وسایل چوب حساس مانند ظروف مواد غذایی، ساز، پله چوبی، خانه چوبی، کف پوش و موارد مشابه دیگر می‌سازن باید این عوامل را در نظر داشته باشن و چوب مناسبی براش انتخاب کنن. نمونه‌ای از معروف‌ترین و کاربردی‌ترین چوب‌های ضد آب شامل:

چوب ضد آب

ورق پلی وود

ورق چوب با روکش ضد آب پیلی وود از انواع چوب‌های کاربردی تو صنعت چوب و نجاریه که دارای اندازه و ضخامت‌های مختلفه. برای ساخت این ورق چوب ضد آب، چند لایه چوب رو به هم متصل می‌کنن. برای این کار هر لایه آغشته به چسب مخصوص به نام فنل میشه تا لایه‌های نازک چوب به خوبی به هم بچسبن. پس با اتصال ورق‌های چوب با چسب و فشار دستگاه، پرس می‌شن تا یک ورق یکپارچه به دست بیاد. در اصطلاح پلی وود، تخته چوب مهندسی شده چند لایس. در این صورت به چوب‌هایی تبدیل میشن که از ورود آب، حتی سرما و گرما هم جلوگیری می‌کنه. میزان متفاوت فشاری که برای پرس لایه لایه چوب‌ها در نظر گرفته میشه، میزان تنوع مقاومتشون در برابر آب رو متفاوت میکنه. پس میشه از این چوب به عنوان عایق صدا و حرارت هم استفاده کرد. به همین دلیل باید چوب‌های مقاومی مثل چوب روسی، راش یا گردو با مواد شیمیایی معتبر و کافی براش در نظر گرفته بشه. کاربرد ورق پلی وود تو کف اتاق، مبل، کانکس، دکوراسیون داخلی، کابینت‌های آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمامه.

ورق‌ فومیزه 

ورق‌ فومیزه یا پی وی سی ماندگاری و مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت داره که میشه ازش تو محیط‌های مرطوبی مثل سرویس بهداشتی، استخر و حمام استفاده کرد. جنس ورق فومیزه PVC از پلاستیک فشردس که هر چه فشردگی بیشتر باشه، ورق یکدست‌تر میشه. از طرفی برش و چسب کاری و اتصال چنین چوب‌هایی بدون شکاف و درز انجام میشه و فرم پذیریش برای نجارا راحت‌تره. دیگر مزیت این ورق‌  ضد آب مقاومتش در برابر باکتری و حشراته. از این رو می‌تونه تو صنعت دکوراسیون به شکل‌های مختلف داخلی و خارجی ازش استفاده کرد و از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. 

چوب ترموود

چوب ترموود یکی از انواع چوب‌های کاربردی توصنعت چوبه که از متریال‌های چوب طبیعی بوده و به دلیل مزایای بسیارش چند سالیه رواج زیادی در کشور داشته و تو کارگاه‌های نجاری ازش استفاده میشه. ساختار این چوب با عملیات خاص حرارت و بخاردهی و تغییراتی شیمیایی در برابر عوامل طبیعی و تغییرات آب و هوایی مقاومت بالایی پیدا میکنه. شکل ظاهری چوب ترمو در برابر اشعه خورشید و آب و رطوبت مقاوم بوده و تغییر رنگ و شکل نمیده. همچنین گزینه‌های طبیعی بودن، مقاومت و زیبایی چوب ترمو، کاربرد اونو تو استفاده از نمای ساختمان چند برابر کرده.

چوب ضد آب

نحوه تشخیص ورق چوبی ضد آب

با یک آزمایش می‌تونی چند نوع چوب مختلف رو در نظر بگیری و میزان حساسیت اونا رو برحسب آب و رطوبت بسنجی. چوب‌هایی مثل ون، چری یا گیلاس، چوب درخت توت، کهور، روسی، گردو، بلوط، افرا، لیمبا و توسکا رو داخل ظرفی که تا نیمه آب داره به مدت یک تا دو هفته قرار بده. پس از این مدت زمان، نتیجه رو مشاهده می‌کنی که کدوم یکی از چوب‌ها به آب حساسیت بیشتر و کدوم یکی حساسیت کمتری داره. نتیجه‌ای که از این چند نوع چوب مشاهده می‌کنی به این صورته که چوب‌های راش و بلوط با افزایش ضخامتی که در این مدت پیدا کردن، حساسیت بیشتری به آب، نسبت به بقیه چوب‌ها دارن. چوب‌های ون، چری و گرد تغییر ضخامت متوسطی دارن. اما چوب‌های آکومه، افرا، کهور ثبات ابعادی بالایی دارن و تغییر ظاهری کمتری رو از خودشون در برابر آب نشان میدن. بنابراین با این آزمایش تا حد زیادی از این موضوع مطمئن میشی که چوب‌های آکومه، افرا، کهور را می‌تونن به عنوان چوب ضد آب برای سازه‌های چوبی در نظر گرفته بشن.

سخن آخر

از اونجایی که وسایل چوبی ممکنه تو هر نوع آب و هوا و محیطی قرار داده بشه، باید قبل از تولید و ساخت اونا به نکاتی مثل مقاومت چوب در برابر رطوبت و حرارت توجه کرد. این موضوع اهمیت زیادی برای افراد داره زیرا از تولید کنندگان این انتظار را دارن که این نکات را در نظر داشته باشن تا بتونن از سازه یا وسیله چوبی خریداری شده با اطمینان بیشتری استفاده کنن. بنابراین نجاران و تولید کنندگان در صنعت چوب باید قبل از تولید، نوع چوب و مقاومت اون در برابر رطوبت و حرارت رو در نظر داشته باشن. امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی و کاملی رو در مورد شناخت چوب‌های ضد آب در اختیارتان قرار داده باشیم. نجاران و تولید کنندگان در صنعت چوب باید از عوامل مهم و کاربردی در ساخت محصولات چوبی مطلع باشن تا بتونن سازه‌ای با کیفیت را به بازار عرضه کنن. با توجه به اینکه چوب بافت، رنگ و متریال‌های مختلفی داره، افراد می‌‌تونن براساس سلیقه خود هر کدام از اونا را انتخاب و تو دکوراسیون ازش استفاده کنن.

افزودن نظر جدید