شب یلدا
چهار شنبه, ۱۳ مرداد,۱۴۰۰

آشنایی با نقش دیمر در ابزار آلات کارگاهی

در صنعت چوب برای تولید و ساخت محصولات چوبی از ابزار آلات و ماشین آلات مختلفی استفاده می‌شود تا با استفاده از آنها بتوان فرآیند تولید را به نحو احسن و بدون بروز خطا و مشکلی انجام داد. در کارگاه‌های صنعتی مانند کارگاه نجاری از دستگاه‌ها و ابزارهای مرتبط با کار استفاده می‌شود که نجاران براساس نیاز در هر مرحله کار آنها را در نظر می‌گیرند. اما نکته مهم این است که باید شناخت کافی از نحوه کار و نگهداری از هر کدام از تجهیزات کارگاهی داشته باشند تا خطری نتواند فرد و کارگاه را تهدید کند. تجهیزات کارگاه نجاری با عنوان ابزار آلات دستی، ابزار آلات کارگاهی و نجاری در نظر گرفته می‌شود که در انواع و سایزهای گوناگون و متنوع تولید شده است. هر کدام از این ابزار آلات کارایی و عملکرد خاص خود را دارد که اگر با نحوه کار دقیق و کاربرد آنها آشنا نباشید باعث آسیب و خرابی آنها در زودترین زمان ممکن می‌شوید. یکی از راه‌های جلوگیری از خرابی زود هنگام دستگاه‌ها و ابزار آلات کارگاهی دیمر است که باعث کنترل ولتاژ برق آنها می‌شود. در ادامه مطلب با تجهیزات ضروری و کاربردی کارگاه‌ نجاری آشنا خواهید شد و پس از آن نقش دیمر را در مورد آنها شرح می‌دهیم، پس با مطالب زیر همراه باشید.

انواع تجهیزات در کارگاه‌های صنعتی و نجاری

همانطور که در مطالب بالا بیان شد، کارگاه‌های صنعتی و نجاری برای تولید و ساخت انواع محصولات به تجهیزات و ابزار آلات مرتبط با کار خود نیاز دارند تا در سریع‌ترین زمان و با دقت و کیفیت بالایی بتوانند به تولید آنها بپردازند. نجاران باید شناخت کافی از وسایل و تجهیزاتی که برای تولید یک سازه نیاز است، داشته باشند. نحوه عملکرد هر ابزار در کارگاه‌های نجاری بسیار متنوع است و اگر در مورد نحوه کار و عملکرد آنها شناخت نداشته باشید، حین کار دچار مشکل می‌شوید و در مواردی حتی باعث آسیب و خرابی آنها خواهید شد. از این رو افراد فعال در کارگاه‌های نجاری باید بدانند از چه ابزاری باید برای چه کاری و چگونه استفاده کنند. در ادامه به نمونه‌ای از ابزار آلات دستی، کارگاهی و نجاری می‌پردازیم.

ابزار آلات کارگاهی

ابزار آلات دستی

ابزار آلات دستی انواع مختلفی دارند که می‌توان در کارگاه‌های صنعتی یا منازل از آنها استفاده کرد. معمولا اینگونه ابزارها نیازی به برق ندارند و برای استفاده از آنها نیروی دست کافی است. اما همچنان این موضوع حائز اهمیت می‌باشد که نسبت به نحوه استفاده از آنها شناخت کافی داشت تا بتوان برای ساخت انواع محصولات چوبی استفاده صحیح کرد. از کاربردی‌ترین ابزار آلات دستی می‌توان به انواع پیچ گوشتی، انبردست، چکش، رنده، مغار، اره و غیره اشاره کرد که هر کدام کارایی خاص خود را دارند و براساس نیاز باید از آنها استفاده شود. اما در تولید آنها باید دقت بالایی داشت تا محصولی تولید شود که برای کار به صورت دستی مناسب و راحت باشد. باید مواردی مانند استفاده از دسته و دستگیره‌هایی که دچار تعریق دست حین کار نمی‌شوند، استفاده کرد تا فرد تسلط بالایی نسبت به کاری که انجام می‌دهد داشته باشد و سر و لیز نخورد. به عنوان مثال افراد تمایل زیادی به ایجاد و اجرای طرح‌های متنوع روی چوب دارند که می‌توانند از هنرهایی مانند معرق کاری، منبت کاری، خراطی، پیکرتراشی و غیره استفاده کنند. برای این منظور به ابزارهایی مانند مغار، چکش و غیره نیاز است که با آنها اقدام به تراشیدن و فرم دهی چوب می‌کنند. از این رو باید طوری ساخته شوند که مناسب استحکام چوب باشند تا حین کار دچار آسیب و شکستگی نشوند. از طرفی انبردست و پیچ گوشتی علاوه بر استفاده کارگاهی در منازل هم کاربرد دارند که نحوه کار با آنها راحت بوده و کاربرد زیادی از جمله محکم کردن پیچ و مهره روی متریال‌های مختلف را دارند.

ابزار کارگاهی

در کارگاه‌های صنعتی از ابزار آلات مختلفی استفاده می‌شوند که براساس نیاز و متناسب با نوع فعالیت باید آنها را انتخاب و خریداری کرد. ابزار کارگاهی نسبت به کاربردی که دارند باید توسط افراد حرفه‌ای و کار بلد در آن حیطه کاری مورد استفاده قرار گیرد. در حدی که مختص کارهای صنعتی بوده و در محیط خانه قابل استفاده نمی‌باشد. افراد در کارگاه‌های صنعتی به ساخت و تولید انواع محصولات می‌پردازند که با در اختیار داشتن ابزار آلات مورد نیاز و مرتبط می‌توان کار را در سریع‌ترین زمان و با کیفیت بالا انجام دهند. نمونه‌ای از ابزار آلات کارگاهی شامل انواع جیگ و نگهدارنده قطعات، گوشی صداگیر، انواع گونیا و وسایل اندازه گیری، رابط دریل، کیسه مکنده، استاپر و غیره می‌باشند. 

ابزار نجاری

در کارگاه‌های نجاری مانند دیگر کارگاه‌های صنعتی از ابزار آلات مناسب و خاص آن استفاده می‌شود که در بیشتر مواقع این ابزارها برقی هستند و باعث افزایش سرعت در کار نجاران خواهد شد. از این رو باید با نحوه کار آن آشنایی کامل داشته باشند تا باعث بروز مشکلات حین کار نشوند. از انواع ابزار نجاری می‌توان به اره برقی، رنده برقی، اره میزی، انواع فرز، انواع سنباده برقی، دریل و پیچ گوشتی برقی، میخکوب، سوخته نگاری، لیختنبرگ و موارد دیگر اشاره کرد. با توجه به اینکه این ابزار آلات نجاری باید توسط افراد حرفه‌ای صنعت چوب انجام گیرد، نیاز است که در مورد چگونگی کار با آنها اطلاعات کافی به دست آورند تا کار با دقت و کیفیت بالا بدون بروز مشکلی انجام دهند. با توجه به اینکه ابزار نجاری به صورت برقی کابرد بسیاری دارند، باید ولتاژ آنها در زمان کار کنترل شود تا از سوختگی ابزار و آسیب به سازه جلوگیری شود. از این رو می‌توان از دیمر مناسب برای هر دستگاه استفاده کرد تا چنین مشکلاتی پیش نیاید که در ادامه به اهمیت این موضوع می‌پردازیم.


اهمیت استفاده از دیمر در ابزار آلات 

با توجه به اینکه بسیاری از ابزار آلات در کارگاه‌های صنعتی دارای موتورهای دیسی و یونیورسال می‌باشند، باید دور موتور آنها کنترل شود. به این منظور باید از دیمر برای کنترل میزان دور موتور چنین ابزارهایی استفاده کرد. استفاده از دیمر در صنعت یکی از بهترین، ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش‌ها برای کنترل دور موتور ابزار آلات برقی کارگاه‌ها است. دیمر قطعه‌ای الکتریکی می‌باشد که جهت محدود کردن ولتاژ و جریان چنین ابزارهایی در نظر گرفته می‌شود. از این طریق می‌توانید در سریع‌ترین زمان و با کمترین هزینه اقدام به کنترل دور موتور ابزارهایی که موتور آنها جریان مستقیم دی سی یا یونیورسال دارند، کرد. دیمر را می‌توان به صورت گازی، اسلایدی و غلطکی در چنین ابزارهای مشاهده کرد. در کل قطعه دیمر، فقط به کنترل دور موتور ابزار محدود نمی‌شود اما در اینگونه ابزارها بیشتر کاربرد دارند. در صنعت چوب و ابزارهای کارگاهی از دیمر بیشتر روی وسایل دی سی و یونیورسال دریل، اورفرز، مینی فرز و ابزارهایی شارژی استفاده می‌شود که دور موتور آنها باید کنترل شود زیرا کارکرد این ابزارها بسیار کاربردی می‌باشد و در بیشتر مواقع از آنها برای ساخت سازه و وسایل چوبی استفاده می‌شود. اما نکته‌ای که در مورد دیمر برای ابزارها وجود دارد این است که اگر خراب شوند ارزش تعمیر ندارند و بهتر است تعویض شوند تا کارایی درستی داشته باشند. در مدل‌های دیمر تریستور امکان تعمیر وجود دارد اما توصیه نمی‌شود که این کار انجام گیرد. در مواردی می‌توان دیمر جدا برای دستگاه یا ابزار تهیه کرد، اگر موتور ابزار مورد نظر یونیورسال یا دی سی بود، می‌توانید با توجه به جریان مصرفی دیمر جداگانه برای آن نصب کنید.

قیمت انواع ابزار آلات کارگاهی، ابزارهای دستی و نجاری

برای اطلاع از قیمت انواع ابزار آلات کارگاهی، ابزارهای دستی و نجاری لطفا به تگ قیمت محصول مراجعه فرمایید و در صورت نیاز به مشاوره قبل از خرید، با چوبینر تماس حاصل نمایید.

افزودن نظر جدید